Historie

Virksomhedens historiske udvikling


Der har på adressen Dunkærgade 22 været smedje siden 1627, hvor der første gang er et offentligt notat om Mads Smed i Dunkær jf. bogen Ærøske Smede udgivet af Metal Ærøs seniorafdeling i 2005. Der har siden været skiftende ejere ofte gennem flere generationer af familier.I nyere tid har smedjen været ejet af

Laurits Pedersen Jørgensen søn af

Knud Jørgensen smed i St. Rise.

Sønnen Knud Carlo Jørgensen overtog

i 1953 og dennes søn Ole Lemmeke

Jørgensen tog over i 1988. Ole lavede

en ny butik i tilknytning til værkstedet

i 1998.


I 2002 slog Ole Lemmeke Jørgensen sig sammen med Hans Grydehøj Marstal VVS A/S og dannede GJ-Teknik A/S. I 2006 solgte Ole Lemmeke Jørgensen og Hans Grydehøj firmaet til Keld Holland tidligere TDC direktør, men denne gik konkurs i kølvandet på den opståede finanskrise den 17. januar 2009.


Ærø Maskiner og VVS A/S startede 1. april 2009 på adressen Dunkærgade 22 i Dunkær med Bent Arne Hansen og John Petersen som direktører. Bent Arne Hansen havde været ansat som installatør i Marstal afdelingen siden 2006 og John Petersen havde været ansat i Dunkær siden 1995. I 2006 blev John så udnævnt til afdelingsleder ved Keld Hollands overtagelse.


Ærø Maskiner og VVS A/S startede op med 8 ansatte, der i dag har 10 ansatte. Virksomheden har private- og erhvervskunder på hele øen.


Da den tidligere virksomhed på

adressen GJ-Teknik A/S havde

VVS-værksted og administration

i Marstal, blev man nødt til at

lave et nyt VVS- og blik værksted

i den bagerste af bygningerne og

et nyt administrationslokale i

tilknytning til butikken.


Butikken blev gennemrenoveret i vinter/foråret 2013.


Den 1. juni 2013 købte John Petersen og Jette Jonge, Bent Arne Hansen ud, men han er fortsat i virksomheden som VVS-installatør.